De diëtist

Specialist in voeding, gedrag en leefstijl

Voeding speelt een belangrijke rol bij zowel gezondheid als ziekte. Er zijn veel redenen om naar de diëtist/leefstijlcoach te gaan. We zijn opgeleid als allround-diëtisten en volgen diverse bijscholingen. Daarnaast hebben we onze specialisaties.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

– Diabetes of insulineresistentie
– Overgewicht (BMI>25) of ongewenste toename gewicht
– Emotie-eten of stress-eten
– Hormonale klachten: PMS, PCOS of overgang
– Maag- en/of darmklachten, PDS
– Hulp willen bij leefstijlverandering
– Verhoogde bloeddruk en/of verhoogd cholesterol
– Ondervoeding (door ouderdom of ziekte)
– Ongewenst gewichtsverlies
– Zwangerschap en/of borstvoeding
– Voor- en natraject bij maagchirurgie
– Voedingsbegeleiding bij kanker/oncologie
– Voedselintoleranties (bv lactose-intolerantie)
– Eetstoornissen
– Voedings- of gewichtsproblemen bij kinderen
– Vragen rondom sportvoeding

Petra is gespecialiseerd in eetstoornissen/emotie-eten en is ook sportdiëtist. Anna haar specialisatie ligt bij kinderen.

De diëtist is een beschermde titel, de diëtist heeft de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Zij geeft niet alleen advies, zij is ook een uitstekende coach en helpt je gemotiveerd te blijven.

Verschil tussen een diëtist en een gewichts-/voedingsconsulent

Vaak denkt men dat een gewichts- of voedingsconsulent hetzelfde is als een diëtist. Dit is echter niet het geval. Een gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met lichte tot matige gewichtsproblemen te begeleiden en algemeen voedingsadvies te geven. Hij of zij heeft hiervoor meestal een schriftelijke cursus gevolgd. Bij sommige mensen is het advies van een gewichtsconsulent toereikend voor hun gewichtsprobleem. Echter bij complexere vormen van overgewicht, bij medische indicaties en indien je overgewicht een psychische oorzaak heeft, zal de gewichtsconsulent je doorverwijzen naar de diëtist.

Ontdek wat Petra en Anna voor je kunnen doen

Neem contact op