Eetproblemen en emotie-eten

Ben je de weg kwijt als het gaat om eten en afvallen? Heb je een ongezonde relatie met eten en/of gewicht? Heb je al vele diëten geprobeerd en lukt het je slechts om tijdelijk af te vallen? Waarom eet je soms terwijl je eigenlijk geen honger hebt? Eetgedrag veranderen is nog niet zo eenvoudig. Eetgewoontes zijn vaak ingesleten en daarom moeilijk te veranderen. Precies de reden waarom tijdelijke diëten en voedingslijstjes meestal niet werken. 

Petra is getraind als ACT-coach en heeft al jarenlang ervaring met eetproblemen, emotie-eten en/of stress-eten. ACT staat voor Acceptance and Commitment Training en is een nieuwe vorm van gedragstherapie. Middels ACT kun je meer inzicht krijgen in je gedragskeuzes en leer je vaardigheden om beter om te gaan met moeilijke gedachten, gevoelens en situaties. Het helpt je om stil te staan bij wat jij belangrijk vindt in het leven en gezondere keuzes te maken. Het helpt je naar een duurzame verandering in eetgewoontes en blijvend gewichtsverlies. 

Bij eetstoornissen als Anorexia en Boulimia is een combinatie-behandeling met een psycholoog wenselijk. Hierbij is frequente begeleiding noodzakelijk. Diëtetiek wordt 3 uur per jaar vergoed, daarna komen consulten voor eigen rekening. Ernstige eetstoornissen worden behandeld in de tweedelijn (kliniek of GGZ).  

Ontdek wat Petra en Anna voor je kunnen doen

Neem contact op