Diëtist Petra Altenburg

Petra is niet alleen diëtist en voedingskundige, maar geeft ook psychologische begeleiding bij gedragsverandering. Zij heeft zich gespecialiseerd in overgewicht, emotie-eten en/of eetproblemen. Zij werkt volgens de ACT methode en past cognitieve gedragstherapie toe. ACT staat voor Acceptance and Commitment Training.

Petra: “Goede voeding is vitaliteit. Hoe je eet zegt iets over hoe je functioneert als mens. Soms kan je de balans even kwijt zijn, door ingrijpende gebeurtenissen in je leven of een verandering van je situatie. Je komt aan of valt juist af, of je hebt een verstoorde relatie met eten. Een ‘dieet’ kan je weer op de goede weg helpen, maar is slechts tijdelijk. Veel mensen vallen weer terug in hun oude gedrag. Om je eetgewoontes blijvend te veranderen en weer een nieuwe balans te vinden, zul je verder moeten kijken dan voedingslijstjes. Voor een goede aanpak van overgewicht is het noodzakelijk dat je begrijpt wat de oorzaak is van je eetgedrag. En ook dat je leert omgaan met moeilijke gedachtes en emoties. ACT is een mooie methode die hierbij helpt. We kijken naar wat jij belangrijk vindt en waar jij naar toe wilt zodat je je weer energiek en fit voelt. Ik geloof dat elk mens in staat is zijn gedrag op een positieve manier te veranderen. Je hebt daar wel de juiste ondersteuning en inzichten bij nodig.”

Petra geeft uiteraard ook advies en begeleiding bij andere voedingsgerelateerde klachten of aandoeningen en is tevens sportdiëtist.

Ontdek wat Petra en Anna voor je kunnen doen

Neem contact op